Hovězí ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ragú
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20824 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
6 g | Bazalka |
30 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1500 g | Hovězí kýta |
375 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
36 ml | Olej olivový |
2 g | Oregano sušené |
30 g | Paprika červená |
185 ml | Passata (drcená rajčata) |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
200 g | Pórek |
12 g | Protlak rajčatový |
60 g | Slanina vepřová |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
185 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 168,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 256,2mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Oregano sušené, Paprika červená, Pepř cayenský, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ragú postup přípravy receptu:
1 | Do masa uděláme hlubší zářezy a naplníme je kousky špeku. |
2 | Maso opečeme na rozpáleném oleji s máslem do zhnědnutí. Osolíme a opepříme. |
3 | Cibuli, mrkev, celer a pórek pokrájíme na drobné kousky a společně s česnekem a kayenským pepřem přidáme k masu. Vše necháme 10 minut smažit. |
4 | Poté přilijeme víno a za vysoké teploty necháme vyvařit. Pak přidáme rajčatový protlak a vývar a vaříme 30 minut. |
5 | K omáčce přidáme passatu, bazalku, oregano. Dochutíme solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a vaříme cca 60 minut do změknutí masa. |
6 | Uvařené maso vyjmeme z omáčky, necháme odležet 10 minut a až poté krájíme na jednotlivé porce. |
7 | Do hotové omáčky vmícháme smetanu a pokrájenou petržel. |