Kastelánská obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kastelánská obloha
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20825 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
4 ks | Brambory |
40 g | Chřest bílý |
200 g | Hovězí maso mleté |
50 g | Játra husí |
50 g | Lanýž |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
120 g | Veka |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 104,1mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 113g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Brambory, Chřest bílý, Hovězí maso mleté, Játra husí, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Sýr Eidam cihla 40%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kastelánská obloha postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky očistíme, rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a uvaříme v osolené vodě. |
2 | Do mísy dáme mleté hovězí maso, plátky žampionů, lanýžů a husí játra pokrájená na kostičky. Promícháme a touto směsí naplníme artyčoky. Vložíme vedle sebe do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 30 minut. |
3 | Očištěné, omyté brambory a chřest uvaříme ve slané vodě. Brambory nakrájíme na plátky, chřest na proužky. |
4 | Na talíř pokládáme vždy jeden kousek plněného artyčoku, jeden plátek bílé veky ozdobené chřestem a plátky brambor. Přeléváme vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena. |
Poznámka
Obloha je vhodná k jehněčímu masu nebo drůbeži.