Jednoduchý recept

Lilek parmigiana

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 105 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20827
Kategorie: Zelenina

Ingredience

6 g Bazalka
1500 g Lilek
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mozzarella
350 ml Olej olivový
500 ml Passata (drcená rajčata)
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 538kJ
5% Sacharidy 18 g
77% Tuky 58 g
21% Sodík 429 mg
26% Bílkoviny 15 g
Lilek parmigiana

Lilek parmigiana postup přípravy receptu:

1

Lilek pokrájíme na tenčí kolečka, prosolíme a necháme v cedníku hodinu okapávat. Poté opláchneme vodou a osušíme utěrkou. Jednotlivé kousky obalíme lehce v mouce.

2

Troubu necháme rozehřát na 180 °C, připravíme si zapékací mísu cca 30 x 20 cm velikou. Vymažeme ji tukem.

3

Polovinu oleje necháme rozpálit a osmažíme na něm lilek, olej doléváme dle potřeby.

4

Osmažený lilek naskládáme do zapékací mísy, opepříme, přidáme 4 lžíce passaty a zasypeme pokrájenou bazalkou. Zeleninu posypeme částí strouhané mozzarelly a parmezánu. Celý postup opakujeme do spotřebování všech surovin.

5

Pečeme 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 30 minut vystydnout.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept