Maslovacká polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maslovacká polévka
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20828 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
100 g | Klobása uzená |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Vepřový bok uzený |
1 l | Voda pitná |
1 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 50,5mg |
Draslík | 571,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Petržel kudrnka, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maslovacká polévka postup přípravy receptu:
1 | Uzený bůček a cibuli pokrájíme na malé kostky, vložíme do hrnce a usmažíme. Pak usmažený bůček s cibulí opatrně zalijeme teplou vodou, osolíme a necháme vařit. |
2 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a vše přidáme do polévky, kterou budeme vařit přibližně 1 hodinu. |
3 | Polévku nakonec zjemníme zakysanou smetanou. |
4 | Servírujeme s drobně nasekanou zelenou petrželkou. |