Koláč z křehkého těsta se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z křehkého těsta se švestkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2083 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
170 g | Cukr krupice |
450 g | Linecké (křehké) těsto |
20 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 26,9mg |
Draslík | 165,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z křehkého těsta se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 210C. |
2 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Křehké těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou formu na koláč. Propíchneme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem. Okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme cca 8minut. |
3 | Poté vyjmeme z trouby a korpus potřeme rozšlehaným bílkem. |
4 | Mezitím omyjeme švestky, rozpůlíme a vypeckujeme. Rozložíme je na korpus a posypeme cukrem. Ze zbytku těsta které jsme odkrojili můžeme vyválet malé proužky, vytvořit na švetkách mřížku a potřít žloutkem. Pečeme 30-35minut. |
5 | Hotový koláč před podáváním posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Křehké těsto připravíme viz recept \"Křehké těsto\"