Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 20830
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
6 g Cibule
350 g Fazole bílé
2 g Hřebíček
125 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
5 g Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
440 ml Víno červené
880 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 872kJ
11% Sacharidy 39 g
29% Tuky 21 g
8% Sodík 151 mg
25% Bílkoviny 14 g

Dušené fazole borlotti postup přípravy receptu:

1

Přes noc namočené fazole slijeme. Dáme do hrnce společně s vínem, pokrájenou cibulí, polovinou oleje a 880 ml vody. Promícháme a přiklopíme poklicí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut.

2

Na zbytku oleje osmahneme pokrájený rozmarýn, česnek a chilli. Přidáme k fazolím a vaříme dalších 30 minut.

3

Fazole slijeme a vodu z nich dáme znovu vařit, než zhoustne. Osolíme a opepříme.

4

K zhoustlé omáčce vsypeme opět fazole a povaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou petrželku.

5

Před podáváním necháme 15 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept