Recept

Pečená polenta se čtyřmi sýry

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 20831
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
250 g Mascarpone
75 g Máslo čerstvé
36 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Polenta
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
15 g Rozmarýn čerstvý
10 g Sůl
200 g Sýr Gorgonzola
100 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Taleggio
1 kávová lžička Tymián sušený
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 410kJ
13% Sacharidy 46 g
65% Tuky 49 g
115% Sodík 2 g
52% Bílkoviny 29 g

Pečená polenta se čtyřmi sýry postup přípravy receptu:

1

1,5 l vody dáme vařit do velkého hrnce. Uvedeme k varu a postupně po velmi malých dávkách vmícháme polentu. Plamen snížíme, aby se voda jen mírně vařila.

2

Nejméně půl minuty stále mícháme, abychom zabránili vzniku hrudek. Poté necháme vařit 40 minut, občas promícháme.

3

Hotovou polentu nalijeme do zapékací nádoby, výška polenty by měla být nejvíce 2,5 cm. Necháme zcela vystydnout.

4

Než polenta vystydne, připravíme si rajčatovou omáčku. Česnek osmažíme na rozpáleném oleji, přisypeme polovinu pokrájeného tymiánu a rozmarýnu i všechna pokrájená rajčata.

5

Vše osolíme, opepříme a necháme uvařit v hustou omáčku.

6

Troubu rozehřejeme na 180 °C.

7

Polentu vyklopíme na vál, rozřízneme na dva pláty. Do zapékací mísy nalijeme polovinu rajčatové omáčky, na ni položíme jeden plát polenty, osolíme a opepříme. Posypeme na kostičky pokrájenými sýry, přidáme hrudky mascarpone, zasypeme strouhaným parmezánem a zbytkem bylinek. Navrch položíme druhý plát polenty, polijeme ho zbytkem omáčky a posypeme druhou polovinou parmezánu.

8

Vše pečeme 30 minut.

9

Před servírováním necháme 10 minut odstát.

Poznámka

Jako příloha je vhodný salát z rukoly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept