Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20833
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

6 g Bazalka
60 g Cibule
36 g Máslo čerstvé
150 g Mozzarella
500 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
440 g Rýže loupaná
150 g Strouhanka
1 špetka Sůl
75 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
1500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,585 kcal
Kilojoule 6 633kJ
21% Sacharidy 77 g
141% Tuky 106 g
69% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Suppli postup přípravy receptu:

1

Vývar přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit.

2

Na rozehřátém másle osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme rýži a krátce osmahneme. Přilijeme naběračku vývaru a necháme vařit do vyvaření, postupně přiléváme vývar. Hotová rýže je al dente.

3

Odstavíme z plotny, vmícháme strouhaný parmezán a vejce. Vše osolíme a opepříme a necháme rozetřené na plechu vystydnout.

4

Vychladlé těsto rozdělíme na přibližně 18 kousků, každý v ruce zploštíme, doprostřed dáme kostičku mozzarelly a kousek bazalky, pečlivě zabalíme do knedlíčku. Ten obalíme ve strouhance a dáme na plech.

5

Připravené krokety osmažíme na dobře rozpáleném oleji cca 4-5 minut každou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept