Kmínová čorba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kmínová čorba
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20837 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 89,3mg |
Vláknina | 915,0mg |
Vitamín A | 118,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kmínová čorba postup přípravy receptu:
1 | V hrnci připravíme z oleje a mouky světle hnědou jíšku. Jakmile jíška začne chytat hnědou barvu, zalijeme ji vodou, přidáme kmín, sůl a vaříme čtvrt hodiny. |
2 | Ke konci vaření pustíme do polévky jedno vejce, lehce promícháme, přidáme lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky, dosolíme podle chuti a odstavíme. |
3 | Čorbu podáváme s osmaženými kostičkami chleba. |