Obloha Favorit - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obloha Favorit
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20839 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
200 g | Chřest bílý |
400 g | Játra husí |
200 g | Lanýž |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 517,4mg |
Draslík | 491,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Játra husí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obloha Favorit postup přípravy receptu:
1 | Plátky husích jater osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a usmažíme na másle. Lanýže a chřest nakrájíme na proužky a na másle zlehka orestujeme. |
2 | Na talíř pokládáme dva plátky usmažených husích jater, na ně položíme několik proužků lanýžů a chřestu a vše přelijeme vypečenou šťávou z masa, pro které je tato obloha určena. |
Poznámka
Obloha se hodí zejména k telecímu masu nebo pečenému kuřeti.