Jemné hruškové koláčky s anýzem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné hruškové koláčky s anýzem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2084 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 kávová lžička | Anýz mletý |
80 g | Cukr třtinový |
4 ks | Hrušky |
250 g | Linecké (křehké) těsto |
60 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 191,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr třtinový, Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné hruškové koláčky s anýzem postup přípravy receptu:
1 | Křehké těsto rozválíme a např. miskou z něj vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 15cm. |
2 | Troubu předehřejeme na 220C. |
3 | Mletý anýz smícháme s hnědým cukrem. Polovinou směsi posypeme těsto. Hrušky rozkrojíme, oloupeme a odstraníme stopky a jadřince. Poté nakrájíme na tenké plátky. Hrušky rozložíme na těsto dokruhu tak, aby se zčásti překrývaly. Poklademe nakrájeným máslem a posypeme zbytkem cukrové směsi. |
4 | Pečeme 15minut. |
5 | Hotové koláčky servírujeme ještě teplé. |
Poznámka
Křehké těsto připravíme viz recept \\"Křehké těsto\\"