České vdolečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- České vdolečky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | evca |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20842 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
5 dkg | Cukr krupice |
2 dkg | Droždí |
15 dkg | Marmeláda meruňková |
4 dkg | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
50 dkg | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 dkg | Tvaroh tvrdý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 66,9mg |
Draslík | 155,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
České vdolečky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme prosátou mouku, cukr, sůl a citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek, mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z něj potom ukrajujeme lžicí kousky, ze kterých uděláme bochníčky. Ty ještě necháme chvilku kynout. Potom je rukou trochu roztlačíme a dáváme do rozpáleného sádla nebo oleje. Smažíme po obou stranách. |
2 | Zchladlé potíráme zavařeninou a sypeme strouhaným tvarohem. |
Poznámka
Na posyp můžeme použít i strouhaný perník a cukr.