Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 20842
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
5 dkg Cukr krupice
2 dkg Droždí
15 dkg Marmeláda meruňková
4 dkg Máslo čerstvé
0,5 l Mléko polotučné
50 dkg Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
3 dkg Tvaroh tvrdý
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 793kJ
21% Sacharidy 77 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 139 mg
24% Bílkoviny 13 g

České vdolečky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme prosátou mouku, cukr, sůl a citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek, mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z něj potom ukrajujeme lžicí kousky, ze kterých uděláme bochníčky. Ty ještě necháme chvilku kynout. Potom je rukou trochu roztlačíme a dáváme do rozpáleného sádla nebo oleje. Smažíme po obou stranách.

2

Zchladlé potíráme zavařeninou a sypeme strouhaným tvarohem.

Poznámka

Na posyp můžeme použít i strouhaný perník a cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept