Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20844

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
5 dkg Cukr krupice
2 dkg Droždí
10 dkg Marmeláda rybízová
0,3 l Mléko polotučné
40 dkg Mouka polohrubá
10 dkg Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 992kJ
22% Sacharidy 80 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 213 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vdolky z Bavorska postup přípravy receptu:

1

V míse dobře utřeme máslo se solí, žloutky, vejcem, citronovou kůrou a cukrem. Potom přilijeme vykynutý kvásek, vlažné mléko a prosátou mouku. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Vyválíme ho tak, aby bylo 1,5 cm silné, a formičkou z něj vykrajujeme vdolečky, které necháme ještě chvilku vykynout.

2

Než dáme vdolky smažit, do každého z nich uděláme důlek. Smažíme je v rozpáleném másle nebo oleji. Ze začátku smažíme přiklopené pokličkou, pak pokličku odklopíme a obrátíme je. Při podávání dáme do důlků dobrou marmeládu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept