Vdolky z Bavorska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vdolky z Bavorska
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | evca |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20844 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
5 dkg | Cukr krupice |
2 dkg | Droždí |
10 dkg | Marmeláda rybízová |
10 dkg | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
40 dkg | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 209,2mg |
Draslík | 218,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vdolky z Bavorska postup přípravy receptu:
1 | V míse dobře utřeme máslo se solí, žloutky, vejcem, citronovou kůrou a cukrem. Potom přilijeme vykynutý kvásek, vlažné mléko a prosátou mouku. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Vyválíme ho tak, aby bylo 1,5 cm silné, a formičkou z něj vykrajujeme vdolečky, které necháme ještě chvilku vykynout. |
2 | Než dáme vdolky smažit, do každého z nich uděláme důlek. Smažíme je v rozpáleném másle nebo oleji. Ze začátku smažíme přiklopené pokličkou, pak pokličku odklopíme a obrátíme je. Při podávání dáme do důlků dobrou marmeládu. |