Jednoduchý recept

Obloha Financiére

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20848

Ingredience

10 ml Citronová šťáva
500 ml Hovězí vývar základní
200 g Kohoutí maso
100 g Lanýž
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
100 g Olivy zelené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
150 g Telecí maso přední
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
150 ml Víno madeira
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 733kJ
2% Sacharidy 8 g
42% Tuky 31 g
38% Sodík 761 mg
34% Bílkoviny 19 g

Obloha Financiére postup přípravy receptu:

1

Telecí maso spolu se slaninou umeleme na strojku. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Do masa vmícháme vejce a žloutek. Přilijeme smetanu a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme menší knedlíčky, které vaříme v osolené vodě asi 5 minut.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme žampiony a lanýže pokrájené na proužky.

3

Do pekáčku vložíme knedlíčky, orestované houby, kohoutí maso a rozpůlené olivy bez pecek. Mouku rozmícháme ve vývaru, přilijeme víno a vlijeme do pekáčku. Zakápneme citronovou šťávou a dáme zapéct. Pečeme asi 35 až 40 minut.

Poznámka

Tato obloha je vhodná k hovězímu dušenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept