Polévka s kukuřicí a uzenými žebry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s kukuřicí a uzenými žebry
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 20851 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
200 g | Brambory |
2 ks | Česnek |
5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
3 ks | Kukuřice cukrová |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
400 g | Vepřová žebra |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 89,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 162,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Kmín celý, Kukuřice cukrová, Majoránka, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s kukuřicí a uzenými žebry postup přípravy receptu:
1 | Den před vařením polévky si připravíme marinádu: |
2 | Do 1 litru studené vody dáme očištěnou rozpůlenou cibuli, česnek, ocet, lžičku soli, celý pepř, bobkový list, lžíci majoránky a kmín. |
3 | Marinádu povaříme čtvrt hodiny a necháme vychladnout. |
4 | Do vychladlé marinády vložíme umytá uzená žebra a necháme je do druhého dne marinovat. |
5 | V hrnci na sádle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je světle růžová, přidáme naporcovaná marinovaná žebra a kukuřici pokrájenou na kolečka. Promícháme, přidáme ještě na kostky nakrájené brambory a znovu krátce osmažíme. Pak vše zalijeme přecezenou marinádou a přilijeme mléko. |
6 | Necháme vařit do doby, dokud nebude maso měkké - vaříme přibližně 1 hodinu. |
7 | Nakonec dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Jako přílohu k polévce podáváme chléb.