Recept

Italské preclíky s vejcem

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Italské preclíky s vejcem 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 20858
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
4 dkg Cukr krupice
3 dkg Droždí
8 dkg Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
50 dkg Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
7 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 036kJ
17% Sacharidy 61 g
26% Tuky 19 g
14% Sodík 274 mg
34% Bílkoviny 19 g
Italské preclíky s vejcem

Italské preclíky s vejcem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme prosátou mouku, sůl, cukr, citron. kůru a přilijeme kvásek, který vykynul asi ze 3 dkg droždí. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, jež necháme vykynout. Z těsta krájíme kousky, které tvarujeme jako válečky na vánočku (jen kratší). Jeden konec pletence musí tvořit oko, do kterého pak umístíme vařené červené vajíčko. Pletence vložíme do rozehřáté trouby a pečeme je do červena. Podáváme o Velikonocích.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept