Kedlubnová čorba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnová čorba
Kedlubnová čorba
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20860 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Smetana zakysaná15% |
2 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 534,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kedlubna, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Smetana zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnová čorba postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu - kedlubny, mrkev, papriky a brambory - nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. |
2 | Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní hladkou mouku a mletou papriku, promícháme a vzniklou jíšku přidáme do vroucí polévky. Krátce povaříme, opepříme, přidáme rajče, které jsme spařili a pokrájeli na kostičky. Vaříme ještě 20 minut a odstavíme. |
3 | Nakonec na zjemnění přidáme do čorby lžíci smetany (nebo kajmaku) a nadrobno nakrájenou zelenou petrželku. |