Osso bucco alla milenese - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osso bucco alla milenese
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20861 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
12 g | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Nové koření mleté |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
24 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
500 g | Telecí nožičky |
250 ml | Víno bílé |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 111,8mg |
Draslík | 524,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová kůra, Citrony, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osso bucco alla milenese postup přípravy receptu:
1 | Telecí nožičky pokrájíme na plátky cca 4 cm silné, omotáme kolem dokola provázkem. Poprášíme moukou smíchanou s trochou soli a pepře. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, olej a přidáme česnek. Poté vložíme maso a opékáme 15 minut. Vše zalijeme vínem, přidáme bobkový list, nové koření a skořice. Pánev zakryjeme a vaříme na mírném plameni 15 minut. |
3 | Poté přilijeme 125 ml vody a necháme opět vařit 55 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Hotové maso vyndáme na talíř, odebereme česnek a bobkový list. |
4 | Do omáčky po masu vmícháme citrónovou kůru, petrželku a 1 stroužek nasekaného česneku. Vše osolíme a opepříme a necháme 2 minuty povařit do zhoustnutí. |
5 | Do pánve k omáčce vrátíme maso, necháme prohřát a ihned servírujeme zdobené dílky citrónu. |