Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20861
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
12 g Citronová kůra
1 ks Citrony
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Nové koření mleté
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
24 g Petržel kudrnka
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
500 g Telecí nožičky
250 ml Víno bílé
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 987kJ
3% Sacharidy 12 g
43% Tuky 32 g
9% Sodík 172 mg
46% Bílkoviny 26 g
Osso bucco alla milenese

Osso bucco alla milenese postup přípravy receptu:

1

Telecí nožičky pokrájíme na plátky cca 4 cm silné, omotáme kolem dokola provázkem. Poprášíme moukou smíchanou s trochou soli a pepře.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, olej a přidáme česnek. Poté vložíme maso a opékáme 15 minut. Vše zalijeme vínem, přidáme bobkový list, nové koření a skořice. Pánev zakryjeme a vaříme na mírném plameni 15 minut.

3

Poté přilijeme 125 ml vody a necháme opět vařit 55 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Hotové maso vyndáme na talíř, odebereme česnek a bobkový list.

4

Do omáčky po masu vmícháme citrónovou kůru, petrželku a 1 stroužek nasekaného česneku. Vše osolíme a opepříme a necháme 2 minuty povařit do zhoustnutí.

5

Do pánve k omáčce vrátíme maso, necháme prohřát a ihned servírujeme zdobené dílky citrónu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept