Vlámská obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlámská obloha
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20862 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 ks | Brukev řepka |
2 ks | Karotka |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Vývar drůbeží |
500 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 50,4mg |
Draslík | 194,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Karotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Máslo čerstvé, Vývar drůbeží, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlámská obloha postup přípravy receptu:
1 | Karotku pokrájíme na kolečka, brukev na kostičky. Na pánvi rozpustíme 60 gramů másla, přisypeme karotku s brukví a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem a přikryté pět minut podusíme. |
2 | Na jiné pánvi rozpustíme zbytek másla. Slaninu nakrájíme na proužky a zprudka orestujeme. Přidáme kysané zelí ze sklenice i s nálevem a dusíme spolu se slaninou asi 20 minut. |
3 | Na talíři tvoříme kopečky zelí se slaninou a okolo pokládáme kousky mrkve s brukví. |
4 | Obloha je vhodná k vepřové pečeni. |