Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20863

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
4 dkg Cukr krupice
3 dkg Droždí
3 dkg Hrozinky
0,1 l Mléko polotučné
25 dkg Mouka polohrubá
4 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
11 dkg Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
16% Sacharidy 58 g
30% Tuky 23 g
13% Sodík 270 mg
20% Bílkoviny 11 g

Preclíky s máslem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme máslovou placku - máslo (7 dkg) utřeme s hladkou moukou, vypracujeme těsto a uložíme ho do studena.

2

Potom uděláme kvásek z droždí, mouky, cukru a mléka. Necháme vykynout na teplém místě.

3

Mezitím v míse rozmícháme cukr s máslem, citronovou kůrou, vanilkou, žloutky a solí. Přilijeme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto, které ještě chvilku necháme vykynout. Těsto potom rozválíme na placku, doprostřed položíme máslové těsto, které obalíme těstem kynutým, a společně rozválíme, aby se těsta spojila. Polovinu posypeme rozinkami a druhou polovinu přeložíme, opět rozválíme. Těsto krájíme na prst silné proužky, které zatočíme do tvaru preclíků. Ty necháme ještě chvilku vykynout a dáme péct do rozpálené trouby do červena.

4

Hotové můžeme polít bílou cukrovou polevou.

Poznámka

Hotové můžeme polít bílou cukrovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept