Vepřová pečeně po florentsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně po florentsku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
120 g | Fenykl čerstvý |
80 ml | Olej olivový |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 g | Rozmarýn čerstvý |
48 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1500 g | Vepřová pečeně |
185 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 188,8mg |
Draslík | 871,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fenykl čerstvý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vepřová pečeně, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně po florentsku postup přípravy receptu:
1 | Troubu necháme zahřát na 200 °C. |
2 | Lístky fenyklu nadrobno nasekáme a smícháme s rozmarýnem, česnekem, solí a pepřem. Připravenou směsí plníme hlubší zářezy, které jsme do masa udělali ostrým nožem. |
3 | Cibuli rozpůlíme a dáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a na ni dáme připravené maso. Dáme péct na 30 minut, poté snížíme teplotu v troubě na 180 °C a pečeme dalších 30 minut. |
4 | Maso podlijeme a osolíme, přilijeme 90 ml vína a necháme péct dalších 35 minut. Občas přelijeme výpekem. |
5 | Bulvy fenyklu nakrájíme na centimetrové plátky a dáme vařit, přisypeme pokrájenou cibuli a extra panenský olej, trochu osolíme. Vaříme zvolna, přikryté poklicí, cca 45 minut. Hotový fenykl musí být měkký a voda takřka vyvařená. |
6 | Upečené maso vyjmeme z pekáče, do výpeku přilijeme zbytek vína a necháme zprudka vařit do zhoustnutí omáčky. Poté odstavíme z plotny, osolíme a opepříme, vmícháme smetanu. |
7 | Maso servírujeme na fenyklu, pokrájené na plátky a přelité omáčkou. |