Křehké jablkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké jablkové řezy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2087 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
70 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 68,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké jablkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky, přidáme trochu vody, skořici, hřebíček, citrónovou kůru a dle chuti přisladíme. |
2 | Podusíme na kaši (asi 10 minut) a necháme vychladnout. |
3 | Ze všech surovin zpracujeme těsto které vyválíme na plát, přendáme na plech, vymazaný tukem a vysypaný strouhankou, zvedneme trochu okraje, potřeme směsí jablek. |
4 | Ze zbytku těsta vykrojíme několik tvarů a položíme je na jablka, potřeme rozšlehaným vejcem /můžeme i posypat sekanými ořechy/ a pečeme v prudké troubě. |