Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20870

Ingredience

50 g Ančovička - filety
1 špetka Chilli koření mleté
100 g Chobotnice
1 ks Citrony
120 g Hřebenatka
100 g Krevety tygří - loupané
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
480 ml Olej olivový
125 ml Olej olivový extra panenský
250 g Olihně
12 g Petržel - nať
100 g Sardinka obecná
250 g Treska aljašská
1 ks Vaječný bílek slepičí
315 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,749 kcal
Kilojoule 7 318kJ
12% Sacharidy 45 g
210% Tuky 157 g
12% Sodík 237 mg
90% Bílkoviny 50 g

Fritto misto di mare postup přípravy receptu:

1

Olihně, krevety i chobotnice dobře omyjeme, zbavíme vnitřností, zobáků, hlaviček. Olihně pokrájíme na kroužky, chobotničky dle velikosti rozkrojíme na polovinu či čtvrtinu. Rybí maso pokrájíme na větší sousta.

2

Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme česnek, ančovičky, petržel a chilli. Necháme chvíli smažit. Vzniklou omáčku podáváme k hotovému masu.

3

200 g hladké mouky mícháme s 80 ml olivového oleje a jedním bílkem z vejce. Postupně přidáme 315 ml vlažné vody a vyšleháme do hustého tekutého těsta. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a vmícháme do těsta.

4

Omyté, ubrouskem osušené mořské plody ponoříme do těsta a poté vložíme ho rozpáleného oleje. Osmažené kousky necháme okapat a ubrousku.

5

Podáváme s připravenou omáčkou a s dílky citrónu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept