Filé z tresky v pikantní směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z tresky v pikantní směsi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20874 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
pikantní směs | |
---|---|
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
Filé z tresky v pikantní směsi | |
1 ks | Citrony |
800 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 60,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Citrony, Olej rostlinný, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Filé z aljašské tresky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z tresky v pikantní směsi postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé potřeme připravenou směsí a necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladničce. |
2 | Potom filé vložíme do pekáče, pokapeme olejem a posypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
4 | Při podávání ozdobíme každou porci plátkem omytého citronu. |
5 | Příprava směsi: Smícháme hořčici, olej, oregano, mletou papriku a chilli koření. |