Vepřové ražniči v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ražniči v alobalu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20876 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Vepřový bok |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 107,5mg |
Draslík | 735,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vepřový bok, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ražniči v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Omyté, na kostky nakrájené maso střídavě napichujeme na jehly s kousky sýru, plátky omytých rajčat a částí na kolečka nakrájené cibule. Okořeníme kmínem, mletou paprikou, pepřem a solí. |
2 | V míse promícháme kysané zelí se zbylou, nadrobno nakrájenou cibulí a směsí obalíme připravené špízy. Zabalíme je do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. |
3 | Ražniči podáváme s vařenými bramborami. |