Jednoduchý recept

Lesnická obloha

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 20878

Ingredience

400 g Brambory
160 g Hříbky čerstvé
80 g Lanýž
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 304kJ
4% Sacharidy 16 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 247 mg
11% Bílkoviny 6 g

Lesnická obloha postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo. Hříbky nakrájíme na širší plátky a na másle je orestujeme. Brambory pokrájíme na kostičky a usmažíme na másle. Podlijeme silným vývarem a 5 minut podusíme, až se část tekutiny odpaří. Lanýže posekáme nadrobno, osolíme a opepříme.

2

Na talíři vytvoříme 2 kopečky brambor, kolem pokládáme plátky hříbků a posypeme 1 lžící ochucených lanýžů. Přelijeme šťávou, která zbyla na pánvi po bramborách, a kterou jsme smíchali s trochou vypečené šťávy z masa.

3

Obloha je vhodná k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept