Recept

Čorba z čerstvého hrášku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 20880
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
350 g Hrášek
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 412kJ
5% Sacharidy 17 g
2% Tuky 1 g
10% Sodík 200 mg
10% Bílkoviny 5 g

Čorba z čerstvého hrášku postup přípravy receptu:

1

V hrnci na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme čerstvý zelený hrášek, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme. Měkký hrášek poprášíme moukou, zamícháme, osolíme, opepříme, zalijeme 1 l vody a vaříme ještě 30 minut.

2

Při servírování dáme na talíř 1 lžíci sladké smetany a čorbu opatrně naléváme.

3

Ozdobíme drobně nasekanou kadeřavou petrželkou.

Poznámka

... v surovinách neuveden olej, jednotky u hrášku??...

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept