Čorba z čerstvého hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čorba z čerstvého hrášku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20880 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
350 g | Hrášek |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 2,6mg |
Draslík | 258,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 669,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čorba z čerstvého hrášku postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme čerstvý zelený hrášek, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme. Měkký hrášek poprášíme moukou, zamícháme, osolíme, opepříme, zalijeme 1 l vody a vaříme ještě 30 minut. |
2 | Při servírování dáme na talíř 1 lžíci sladké smetany a čorbu opatrně naléváme. |
3 | Ozdobíme drobně nasekanou kadeřavou petrželkou. |
Poznámka
... v surovinách neuveden olej, jednotky u hrášku??...