Jednoduchý recept

Jarní polévka se zeleným hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20881
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

250 g Brambory
1 ks Celer - nať
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Hrášek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 782kJ
6% Sacharidy 23 g
11% Tuky 8 g
17% Sodík 346 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jarní polévka se zeleným hráškem postup přípravy receptu:

1

Na oleji s máslem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní

2

2 lžíce hladké mouky a usmažíme jíšku. Vložíme nakrájenou mrkev, nadrobno nasekaný česnek, celerový list a zalijeme 2 l vody.

3

Po 1/2 hodině vaření polévku scedíme, zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru, do kterého dáme na kostky nakrájené brambory a mladý zelený hrášek. Přidáme ještě rajčatový protlak, osolíme podle chuti a povaříme přibližně 20 minut do doby, než hrášek a brambory budou měkké.

4

Před dovařením přidáme do polévky drobně nasekanou petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept