Recept

Čočková čorba se zvěřinou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20885
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
2 ks Citrony
200 g Čočka červená
40 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
5 ks Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
30 g Slanina vepřová
400 g Srnčí plec
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
15% Sacharidy 55 g
170% Tuky 128 g
23% Sodík 460 mg
71% Bílkoviny 40 g

Čočková čorba se zvěřinou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme přebranou omytou čočku, zalijeme vodou a necháme ji 1 hodinu stát, potom ji dáme vařit. Pokrájíme zeleninu, na másle vše orestujeme, přidáme k čočce a dusíme pod pokličkou.

2

Na pánvi rozpustíme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, kousky srnčí plece, osolíme a dobře osmažíme.

3

Na masovém strojku umeleme měkkou podušenou čočku se zeleninou a celý obsah pánve s masem, vše promícháme, rozředíme vodou a povaříme minimálně 1/2 hodiny.

4

Odstavíme, dochutíme citronovou šťávou a dosolíme podle chuti.

5

Čorbu servírujeme s opraženým kostičkami bílého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept