Rajská čorba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská čorba
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20887 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 456,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská čorba postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si připravíme z oleje a mouky světlou jíšku. Do hlubší pánve dáme pokrájená rajčata, cibuli a nasekanou zelenou petržel, přilijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka. |
2 | Vývar z rajčat přecedíme k jíšce, rajčata propasírujeme a též je přidáme k vývaru. Přilijeme asi 3/4 l vody, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut. |
3 | Uvařenou čorbu odstavíme z vařiče a vmícháme 4 lžíce zakysané smetany, dosolíme nebo přidáme cukr podle chuti. |