Květáková čorba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková čorba
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20890 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 775,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 123,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín drcený, Květák, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková čorba postup přípravy receptu:
1 | Omytý celý květák uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, přidali pár kapek citronové šťávy a 1/2 lžičky mletého kmínu. Uvařený květák vytáhneme, rozdělíme na jednotlivé růžičky, košťál pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Uděláme si z oleje a mouky světlou jíšku, kterou pomalu vmícháme do vařící polévky a vše vaříme ještě 10 minut. Polévku odstavíme, zamícháme do ní sladkou smetanu a podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou. |