Jednoduchý recept

Obloha Marie - Louisy

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20893

Ingredience

4 ks Artyčoky
50 g Chřest bílý
300 ml Hovězí vývar základní
50 g Lanýž
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 611kJ
30% Sacharidy 109 g
27% Tuky 20 g
60% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Obloha Marie - Louisy postup přípravy receptu:

1

Artyčoky rozpůlíme, očistíme a spodní části vydlabeme lžičkou.

2

Žampiony pokrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme 20 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.

3

Lanýže a chřest nakrájíme na proužky a na másle lehce orestujeme.

4

Do pekáčku naskládáme artyčoky, které jsme naplnili žampionovou kaší, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.

5

Na talíř položíme plněný artyčok a navrch několik orestovaných proužků lanýžů a chřestu.

6

Tato obloha je vhodná k jehněčímu masu a drůbeži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept