Jednoduchý recept

Čorba z kopřiv

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 20896
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
1 kg Kopřiva
2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 779kJ
6% Sacharidy 21 g
9% Tuky 6 g
15% Sodík 296 mg
19% Bílkoviny 11 g

Čorba z kopřiv postup přípravy receptu:

1

Mladé kopřivy umyjeme, obereme lístky a krátce povaříme. Scedíme je a pokrájíme nadrobno. Vodu z kopřiv si necháme. Na oleji si zpěníme pokrájenou jarní cibulku, přidáme k ní kopřivy, krátce je osmahneme a zalijeme 1 l vody z kopřiv. Přivedeme do varu a za stálého míchání opatrně přisypáváme kukuřičnou mouku, aby se nám neudělaly hrudky. Polévku osolíme a ještě povaříme 10 minut. Do odstavené polévky vmícháme rozšlehaná vajíčka.

2

K čorbě můžeme ještě přimíchat podle chuti kysané mléko.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept