Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20898

Ingredience

15 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
50 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 dl Zakysaná smetana
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 646kJ
3% Sacharidy 10 g
44% Tuky 33 g
87% Sodík 2 g
29% Bílkoviny 16 g

Špenátová čorba postup přípravy receptu:

1

Omyté čerstvé špenátové listy ponoříme do vařící vody, spaříme je, scedíme a drobně nakrájíme.

2

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme horkým hovězím vývarem, promícháme (aby se nám neutvořily hrudky) a přidáme pokrájený špenát, slaninu nakrájenou na malé kostičky, sůl a pepř.

3

Znovu promícháme a vaříme pomalu při mírné teplotě asi 1/4 hodiny.

4

Do odstavené čorby vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky.

5

Servírujeme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept