Špenátová čorba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová čorba
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20898 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
15 dl | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
50 g | Slanina vepřová |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 155,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pepř bílý, Slanina vepřová, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová čorba postup přípravy receptu:
1 | Omyté čerstvé špenátové listy ponoříme do vařící vody, spaříme je, scedíme a drobně nakrájíme. |
2 | Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme horkým hovězím vývarem, promícháme (aby se nám neutvořily hrudky) a přidáme pokrájený špenát, slaninu nakrájenou na malé kostičky, sůl a pepř. |
3 | Znovu promícháme a vaříme pomalu při mírné teplotě asi 1/4 hodiny. |
4 | Do odstavené čorby vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky. |
5 | Servírujeme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou. |