Recept

Čorba z hrášku - krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 20899
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hrášek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
8% Sacharidy 28 g
21% Tuky 15 g
14% Sodík 285 mg
19% Bílkoviny 11 g

Čorba z hrášku - krém postup přípravy receptu:

1

Do 1,5 litru osolené vody dáme vařit zelený hrášek a drobně pokrájenou mrkev s cibulí. Vaříme do změknutí, scedíme - vodu ze zeleniny použijeme jako vývar. Zeleninu vidličkou pomačkáme na kaši nebo rozmixujeme. Přidáme vývar ze zeleniny, zamícháme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a mouky. Přilijeme mléko, osolíme podle chuti a vaříme 20 minut. Před koncem vaření přidáme do čorby rozšlehané vajíčko a zamícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept