Jednoduchý recept

Staropolský bigos

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 209
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bobkový list
5 g Česnek
200 g Cibule
30 g Cukr krupice
30 g Houby sušené
200 g Hovězí maso přední
300 g Klobása Dunajská
2 g Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
100 g Tuk
400 g Vepřová plec
100 g Vepřový bok uzený
100 ml Víno červené
400 ml Voda pitná
2000 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 031kJ
6% Sacharidy 23 g
45% Tuky 34 g
69% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Staropolský bigos postup přípravy receptu:

1

Všechny druhy masa opláchneme a nakrájíme na drobné nudle.

2

Na 2/3 tuku zpěníme cibuli nakrájenou na drobno, vložíme nakrájené hovězí maso, krátce osmahneme, osolíme, opepříme a zalijeme malým množstvím vody. Pod poklicí dusíme doměkka.

3

V polovině dušení přidáme vepřové maso a uzený bůček a vše doměkka dusíme.

4

Kysané zelí propláchneme, necháme okapat a překrájíme.

5

Z druhé části tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a krátce povaříme.

6

Potom přidáme kysané zelí a houby, které jsme propláchli, namočili a překrájeli. Dále přidáme cukr, bobkový list, třený česnek se solí, mletý pepř a majoránku. Vše dusíme, až je zelí téměř měkké.

7

Potom přidáme podušené maso, oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu osmahnutou na části tuku, promícháme a vše podusíme.

8

Nakonec přilijeme červené víno a ještě krátce podusíme.

9

Staropolský bigos podáváme na keramických talířích nebo miskách, je možné podávat jej v kotlích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept