Avgholemono - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avgholemono
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20901 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
50 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 93,7mg |
Vláknina | 758,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avgholemono postup přípravy receptu:
1 | Rýži dobře promyjeme a přidáme ji do vroucího drůbežího vývaru. Teplotu vařiče zmírníme a rýži vaříme pozvolna 15-20 minut. Potom ji odstavíme z plotny. Vajíčka rozšleháme a opatrně do nich vmícháme citronovou šťávu a zamícháme je do vývaru. Znovu polévku dáme vařit, ochutíme solí a bílým pepřem a těsně před varem odstavíme. |