Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Martinovy podkovy 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20907

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
4 dkg Cukr krupice
2 dkg Cukr vanilka
2 dkg Droždí
0,3 l Mléko polotučné
25 dkg Mouka polohrubá
5 dkg Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 583kJ
14% Sacharidy 52 g
19% Tuky 14 g
11% Sodík 213 mg
21% Bílkoviny 12 g

Martinovy podkovy postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek a vlažné mléko. Přidáváme mouku a osolíme. Těsto dáme vykynout, potom ho krájíme na obdélníky, potíráme makovou nádivkou. Uděláme z obdélníků větší rohlíčky, které na koncích nařízneme nožem. Necháme ještě chvilku kynout, potřeme žloutkem a pečeme v rozehřáté troubě dočervena.

2

Ještě teplé podkovy posypeme vanilkovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept