Polévka z kyselých okurek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kyselých okurek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20912 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Okurky |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 741,6mg |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 36,6mg |
Vláknina | 77,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kyselých okurek postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky, přidáme nadrobno pokrájené kyselé okurky, zalijeme 1 litrem teplé vody a promícháme. Polévku osolíme podle chuti a vaříme 20 minut. Do hotové polévky zamícháme zakysanou smetanu. |
2 | Při servírování každou porci horké polévky posypeme strouhaným ovčím sýrem. |