Závitky z kuřecího masa se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z kuřecího masa se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20919 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
NÁPLŇ | |
---|---|
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Květák |
125 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Žemle tuková |
Závitky z kuřecího masa se zeleninou | |
400 g | Kuřecí prsa |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 71,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Květák, Muškátový květ, Sůl, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Žemle tuková, Kuřecí prsa, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z kuřecího masa se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso naklepeme, pokapeme vlažným rozpuštěným tukem a dáme odležet do chladu. Mezitím si připravíme náplň: |
2 | Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme vsáknout. Potom mléko vymačkáme. Zeleninu očistíme, nastrouháme, přidáme k žemlím, směs ochutíme nasekanou petrželkou, muškátovým květem a podle chuti osolíme. |
3 | Náplň promícháme, rozdělíme na připravené plátky masa, které osolíme a okořeníme špetkou sladké papriky. Svineme, převážeme nití a opečeme ze všech stran na tuku. Podlijeme horkou vodou a pečeme za občasného podlití nebo přelití vypečenou šťávou doměkka. |