Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 20922
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
250 g Cukr krupice
25 g Cukr vanilka
35 g Droždí
100 g Marmeláda meruňková
50 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 991kJ
23% Sacharidy 83 g
16% Tuky 12 g
11% Sodík 222 mg
19% Bílkoviny 11 g

Marmeládové koblihy postup přípravy receptu:

1

V míse dobře utřeme cukr s máslem a přidáme žloutky, rum, vanilku, sůl a citronovou kůru. Přilijeme kvásek, který jsme připravili takto: 35 g droždí rozmícháme s 50 g cukru. Přidáme 1/3 l vlažného mléka, 200 g mouky a necháme kynout v teple.

2

Podle potřeby přidáme mouku a vypracujeme těsto, které dáme vykynout. Těsto rozválíme, aby bylo silné asi jako prst. Vezmeme kruhovou formičku a označujeme v těstu kroužky (těsně vedle sebe). Do poloviny z kroužků dáme trochu husté meruňkové marmelády. Druhou polovinu vykrojíme a přiložíme na těsto se zavařeninou. Prsty uhladíme spoje a spodní poloviny koblih vykrojíme. Koblihy necháme vykynout, v průběhu kynutí je ještě obrátíme, aby kynuly rovnoměrně. Potom je klademe do velkého hrnce s rozpáleným převařeným máslem, a to nejdříve vrchní polovinou ke dnu hnrce. Až těsto zčervená, obrátíme je.

3

Usmažené koblihy necháme oschnout na papírových ubrouscích a až trochu zchladnou, posypeme je vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept