Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Laciné koblihy 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 20925
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
2 dkg Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 dkg Droždí
5 dkg Marmeláda višňová
2 dkg Máslo čerstvé
0,1 l Mléko polotučné
25 dkg Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 147kJ
15% Sacharidy 53 g
5% Tuky 4 g
6% Sodík 122 mg
14% Bílkoviny 8 g
Laciné koblihy

Laciné koblihy postup přípravy receptu:

1

V míse si mícháme rozpuštěné máslo, cukr a citronovou šťávu, dokud máslo nevychladne. Přidáme citronovou kůru, rum, sůl, žloutek a vykynutý kvásek. Přilijeme vlažné mléko a zahušťujeme moukou. Vypracujeme si těsto, které dáme do tepla vykynout.

2

Těsto si rozválíme na tloušťku prstu a těsně vedle sebe kulatou formičkou označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme zavařeninu, druhou polovinu vykrojíme a přiložíme na kolečka se zavařeninou. Prsty dobře utěsníme spoje a spodní polovinu vykrojíme. Koblihy dáme do rozpáleného tuku v hrnci (másla) a z obou stran smažíme dočervena. Vyndané koblihy pokládáme na ubrousky a až oschnou, posypeme je vanilkovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept