Francouzské koblížky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské koblížky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | evca |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20927 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
20 g | Droždí |
4 g | Hrozinky |
200 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 143,6mg |
Draslík | 126,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 123,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Olej rostlinný, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské koblížky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy si dáme prosátou mouku, cukr, sůl a citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky a rum. Vypracujeme řidší těsto, do kterého dáme rozinky a necháme ho vykynout. Lžící lijeme do rozpáleného tuku těsto tak, aby se vytvořily kuličky. Osmažíme je, a potom osušíme ubrousky. |
2 | Sypeme vanilkovým cukrem. |
Poznámka
1