Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 20929
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

13 dkg Brambory vařené
0,5 kávová lžička Citronová kůra
3 dkg Cukr krupice
1 dkg Cukr vanilka
2 dkg Droždí
6 dkg Marmeláda jahodová
2 dkg Máslo čerstvé
0,1 l Mléko polotučné
30 dkg Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 459kJ
19% Sacharidy 67 g
6% Tuky 4 g
14% Sodík 273 mg
21% Bílkoviny 12 g

Koblihy z brambor postup přípravy receptu:

1

V míse si umícháme máslo s cukrem, žloutkem, vejcem, rumem, solí a citronovou kůrou. Přidáme vařené prolisované brambory a vykynutý kvásek. Přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto, které necháme v teple vykynout.

2

Těsto rozválíme tak, aby bylo asi na prst silné a formičkou si těsně vedle sebe označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme hustou zavařeninu. Druhou polovinu vykrojíme, spojíme s první a dobře prsty uhladíme a koblihy smažíme v převařeném másle dočervena. Osušené koblihy pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept