Maso pod vaječnou peřinou se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso pod vaječnou peřinou se zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 390,4mg |
Draslík | 607,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso pod vaječnou peřinou se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Naklepané maso osolíme a opepříme. |
2 | Obalíme plátky ve strouhance a potom v rozšlehaných vejcích, která osolíme. |
3 | Vkládáme do hrnce s vroucí vodou. Zalijeme zavařenou zeleninou i s celým nálevem. |
4 | Na závěr na zeleninu v hrnci nalijeme zbytek vajec, osolíme, opepříme a posypeme bylinkami, dusíme doměkka. |